2%-os adórész

Tisztelt támogatónk!

Kérjük támogassa iskolánk tevékenységét adórészének 2%-ával.
Ezt megteheti az iskola mellett működő szülői szövetség támogatásával.
A szükséges nyomtatványok:

2__level_2018.pdf

2017_Vyhlasenie_o_poukazani_podielu_zaplatenej_dane_z_prijmov_fyzickej_osoby.pdf

 

 

Könyvajánló

Rick Riordan: Az elveszett hős

(Az olimposz hősei 1.)

További megjelent kötetek (4/5):

Neptunus fia

Athéné jele

Hádész háza

Ismertető: Percy Jackson visszatér… Vagy mégsem? Ugyanis minden nyom nélkül eltűnik a Félvér Táborból. Annabeth égre-földre keresi kedvesét, egyelőre eredménytelenül. Ám ugyanolyan rejtélyesen, ahogy Percy felszívódott, feltűnik egy Jászon nevű srác, aki semmire sem emlékszik a múltjából, viszont nagyon sokat tud. Például a küldetésekről, és – csak úgy mellékesen – folyékonyan beszél rómaiul, hogy a farkas-pótszülőkről már ne is beszéljünk…

Miért olvasd el?:

- Mert, ha olvastad az első Percy Jackson sorozatot, akkor szerezd be ezt is, mert van ugyanolyan jó.

- Mert megszeretteti veled az ókori görög és a római kultúrát is, így sokkal szívesebben fogsz róla tanulni órákon is.

- Mert nem szűkölködik a kalandokban, csatákban és fordulatokban sem, mindezt pedig rendkívül fűszeres humorral oldja meg.

- Mert  bár kicsiknek írodott, de mégis korosztálytól függetlenül mindenki ugyanúgy tudja élvezni.

Személyes vélemény:

Nagyon megörültem, mikor megláttam, hogy az egyik legkedvesebb sorozatomhoz készül folytatás. Aligha veszített volna az író a lendületéből, sőt felül is tudta múlni az eddig elért sikereket. Egyedüli „gond” csak az, hogy ráépül az előző sorozatra, így annak ismerete nélkül nem érdemes belekezdeni, majd csak utána. Én magam is sokat felejtettem a történetből, de legalább okot adott arra, hogy újraolvassam az előzőket is, amit nem bántam meg.

Kinek ajánlom?:

Mindenkinek, de főként azoknak, akik eddig nem szerettek olvasni, mivel ezután könnyen megváltozhat a véleményük.

                                                                                                                                 Lancz Niki

Pondelok 22. 10. 2018

Csengetés

1.óra    08:00 - 08:45

2.óra    08:50 - 09:35

3.óra    09:50 - 10:35

4.óra    10:45 - 11:30

5. óra    11:35 - 12:20

Ebédszünet: 12:20 - 12:50

6.óra    12:50 - 13:35

7.óra    13:40 - 14:25

 

TÁMOGATÓINK

                                                                             

A Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének a Somorjai Madách Imre Gimnáziumban működő Alapszervezete

 

                                                                                Pro Ratio Alapítvány

 

  Bethlen Gábor Alap

Üdvözöljük iskolánk honlapján !

 • Értesítjük a tisztelt szülőket, hogy 2018. október 29-én igazgatói szabadnap lesz.

 • Befejeződött a biológia szaktanterem felújítása. A falon látható ábrákat Görcs Erzsébet harmadik osztályos tanuló festette.

 • Szeptember 24-én került átadásra a felújított tornaterem. Az örömteli eseményt a két gimnázium sportnappal ünnepelte, amelyen a szlovák és a magyar gimnáziumok legifjabb tanulói vették birtokukba a felújított létesítményeket.

 • Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy 2018. október 11 - én (csütörtök) 16.00 - tól össz - szülőiértekezletet tartunk a gimnázium aulájában, ezt követően osztályszülői értekezletekre kerül sor az egyes osztályok tantermeiben.
  Mindenkit szeretettel várunk.

 • A 2018/19-es tanévben iskolánk németül tanuló és beszélő diákjai bekapcsolódnak egy kétéves nemzetközi iskolai projektbe, melyben a résztvevő iskolák egyike baráti intézményünk, a Kazinczy Gimnázium Győrben, míg a projektgazda a Bécsújhelyi (Wiener Neustadt) Zehnergassei Gimnázium.

  A programba bekapcsolódó iskolák diákjai két éven keresztül dolgoznak majd együtt. A régiók történelme, mindennapjai és jövőbeli fejlődésük lesz a közös munka kiinduló alapja. A projekt keretén belül a diákok a történelemmel, földrajzzal kapcsolatos ismereteiket is megosztják a partneriskolák csapataival. Ehhez a workshopok, blogok és személyes találkozások – a diákok többnapos látogatása a partneriskolákban - elválaszthatatlanul hozzátartoznak.

 • Diákjaink hétfős csoportja Dunaszigeten vehetett részt egy kétnapos workshopon. A program határon átnyúló projekt keretében valósulhatott meg, melynek a Pisztráng Kör Egyesület által működtetett Ökopark adott otthont. A diákok előadásokat hallgathattak meg a háztartások ökopraktikáiről, de a fő cél a Szigetköz szépségeinek a megismerése volt földön és vízen. A természetismereti gyalog- és kerékpártúra próbára tette a legedzettebbeket is, viszont az ebédnél nem volt válogatós senki, a mozgás megtette a magáét. A természetes akadályokkal tűzdelt kenutúra is tartogatott egy-két meglepetést, valaki megtapasztalhatta, hogy a szeptemberi időszak nem a legmegfelelőbb a fürdésre. Az esti csillagászati előadáson lehetőség volt a Saturnus gyűrűjének a megfigyelésére és a a testközelbe hozott Hold krátereinek a vizsgálatára.

 • A tanév végeztével felgyorsultak a munkálatok az új kémiai laboratórium teljes felújításán.
  Néhány kép, amely nyomon követi a változásokat:

  A felső két kép az erdeti állapotot mutatja, az alsó képeken a festésre és a talaj felújítására előkészített üres terem látható.
  Néhányan jelezték, hogy szivesen támogatnák a felújítási munkálatokat, ennek lehetőségéről közöljük a következő tájékozató levelet: Kemia_labor.pdf

  A festés megtörtént, a talaj javítása és felújítása folyamatban ( július 18.)

  Már majdnem készen ... (szeptember 5.)

 • Értesítjük a tisztelt szülőket és diákokat, hogy a Madách Imre Gimnázium ünnepélyes tanévnyitójára 2018. szeptember 3-án 8.30-kor kerül sor az iskola aulájában .

 • Értesítjük a kedves szülőket és diákokat, hogy augusztus 20-tól naponta 8.00-tól 12.00-ig lehet intézni az utazáshoz szükséges igazolásokat.( Egyéb igazolásokat az első osztályfőnöki órán.)

 • Ebben a tanévben iskolánkat a kémiai olimpia kerületi fordulóin 2 diák képviselte: Görcs András a kvintóból és Kovács András a szextóból. Mindketten sikeresen szerepeltek. Mindhárom kategóriában a 2. helyet szereztük meg. Görcs András a C kategóriában, Kovács András pedig az A és B kategóriában. Kovács András sikeresen szerepelt az A kategória országos fordulóján is. A diákok felkészülését Fröhlich Gusztáv tanár úr irányította. Gratulálunk!

Kontakt

 • Gymnázium Imre Madácha s vyučovacím jazykom maďarským - Madách Imre Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium, Šamorín - Somorja
  Slnečná 2, 931 01 Šamorín

  mtg@gmadsam.edu.sk
 • +421 x 315622257
  +421 x 315622907

Fotogaléria

Počet návštev: 1036962