Könyvajánló

Rick Riordan: Az elveszett hős

(Az olimposz hősei 1.)

További megjelent kötetek (4/5):

Neptunus fia

Athéné jele

Hádész háza

Ismertető: Percy Jackson visszatér… Vagy mégsem? Ugyanis minden nyom nélkül eltűnik a Félvér Táborból. Annabeth égre-földre keresi kedvesét, egyelőre eredménytelenül. Ám ugyanolyan rejtélyesen, ahogy Percy felszívódott, feltűnik egy Jászon nevű srác, aki semmire sem emlékszik a múltjából, viszont nagyon sokat tud. Például a küldetésekről, és – csak úgy mellékesen – folyékonyan beszél rómaiul, hogy a farkas-pótszülőkről már ne is beszéljünk…

Miért olvasd el?:

- Mert, ha olvastad az első Percy Jackson sorozatot, akkor szerezd be ezt is, mert van ugyanolyan jó.

- Mert megszeretteti veled az ókori görög és a római kultúrát is, így sokkal szívesebben fogsz róla tanulni órákon is.

- Mert nem szűkölködik a kalandokban, csatákban és fordulatokban sem, mindezt pedig rendkívül fűszeres humorral oldja meg.

- Mert  bár kicsiknek írodott, de mégis korosztálytól függetlenül mindenki ugyanúgy tudja élvezni.

Személyes vélemény:

Nagyon megörültem, mikor megláttam, hogy az egyik legkedvesebb sorozatomhoz készül folytatás. Aligha veszített volna az író a lendületéből, sőt felül is tudta múlni az eddig elért sikereket. Egyedüli „gond” csak az, hogy ráépül az előző sorozatra, így annak ismerete nélkül nem érdemes belekezdeni, majd csak utána. Én magam is sokat felejtettem a történetből, de legalább okot adott arra, hogy újraolvassam az előzőket is, amit nem bántam meg.

Kinek ajánlom?:

Mindenkinek, de főként azoknak, akik eddig nem szerettek olvasni, mivel ezután könnyen megváltozhat a véleményük.

                                                                                                                                 Lancz Niki

2%-os adórész

Tisztelt támogatónk!

Kérjük támogassa iskolánk tevékenységét adórészének 2%-ával.
Ezt megteheti az iskola mellett működő szülői szövetség támogatásávak vagy a Pro Ratio Alapítvány támogatásával is.
A szükséges nyomtatványok:

vyhlasenie-zamestnanci_ZMRS.docx

potvrdenie-dan_ZMRS.docx

vyhlasenie-zamestnanci_ProRatio.docx

potvrdenie-dan_ProRatio.docx

 

 

Piatok 23. 2. 2018

Csengetés

1.óra    08:00 - 08:45

2.óra    08:50 - 09:35

3.óra    09:50 - 10:35

4.óra    10:45 - 11:30

5. óra    11:35 - 12:20

Ebédszünet: 12:20 - 12:50

6.óra    12:50 - 13:35

7.óra    13:40 - 14:25

 

TÁMOGATÓINK

                                                                             

A Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének a Somorjai Madách Imre Gimnáziumban működő Alapszervezete

 

                                                                                Pro Ratio Alapítvány

 

  Bethlen Gábor Alap

Üdvözöljük iskolánk honlapján !

 • Tok Viktória, 3.A osztályos tanuló képviselte iskolánkat az Implom József Középiskolai Helyesírási Versenyen, 104 pontot ért el a 114-ből. Gratulálunk a sikeres eredményhez!

 • A győri Kazinczy Ferenc Gimnázium küldöttségével karöltve ünnepeltük A magyar kultúra napját. A műsorban a következő diákok vettek részt: Bodó Fanny, Valacsay Dominika és Hobot Eszter a 2. osztályból, Turtev Erik, Vitálos Zsóka és Baráth László a 3.A osztályból, Ágh Valentin az oktávóból, Fodor Éva, Kántor Adrián és Takács Kornél a 4.A osztályból. Köszönjük a szép élményt!

 • Értesítjük az alapiskolák 9. osztályos tanulóit, hogy 2018. február 14-én, szerdán nyílt napot tartunk. Bemutatjuk iskolánk oktatási programját és vendégeink közvetlen élményeket szerezhetnek a tanórákról, diákjainkról és oktatási módszereinkről.

  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 • Decemberben iskolánk egy nemes kezdeményezéshez csatlakozott: a Nyilas Misi Alapítvány számára gyűjtött ajándékokat 2 héten keresztül. A kezdeményezés a Kvinto osztály tanulóitól indult, akik vállalták az egész jótékonysági akció megszervezését.

  Az adakozás formája korántsem volt átlagos, mivel e szervezet kimondottan hátrányos helyzetű gyerekeken segít. Ruházat és higéniai eszközök helyett apró játékokat, könyveket, esetleg édességeket lehetett becsomagolni. Természetesen az adakozó diákok azt is ráírták a becsomagolt dobozokra, hogy egy lánynak, vagy fiúnak szeretnék küldeni, ill. azt, hogy hány éves gyerekeknek szánják az ajándékot. Az adományokat később tanáraik segítségével juttatták el a somorjai református templomba, ahonnan elszállították Kárpátaljára, Gömörbe, valamint a Kárpát-medence további szegleteibe is. A jótékonykodás december 15-ig tartott, s ez idő alatt több mint 90 dobozt sikerült összegyűjteni iskolánkban.

 • December 15-én a Kvartó és a Kvintó osztály diákjai Pozsonyban részt vettek a Karlovka és az Inter férfi kosárlabda csapatok összecsapásán. A mérkőzésre iskolánk volt diákjának és a Karlovka játékosának, Hlivák Dalibornak a meghívására jutottunk el .

 • A Nemzeti Választási Iroda és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2017 szeptemberében „Demokrácia 1×1” néven hirdette meg vetélkedőjét a Kárpát-medencei középiskolás diákok számára. A három fordulóból álló verseny témakörei között szerepelt a demokrácia, az emberi jogok, az állampolgárság, a választási rendszer és az Európai Unió. A vetélkedőre SAMARIA fantázianév alatt a somorjai Madách Imre Gimnázium is benevezett. A Molnár Viktória, Vitálos Zsóka, Gál Zoltán és Somogyi István összetételű csapat Óváry Péter irányításával sikeresen vette az akadályokat. Az Érsekújvárban megrendezett felvidéki fordulót megnyerve kijutottak a budapesti döntőbe. Az Országházban megtartott utolsó fordulóban a legjobb 11 csapat vett részt. A somorjai gimnázium csapata az előkelő 5. helyen végzett; az értékes tárgyi nyereményeken kívül így lehetőséget kaptak arra, hogy felkészítő tanárukkal 2018 tavaszán Brüsszelbe utazzanak.

 • A Legere irodalmi versenyre az Aranyászok csapata – tagjai: Bodó Fanny, Németh Emese és Valacsay Dominika -- Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából az alábbi kisfilmet forgatta, amelyben magát a költőt iskolánk falai közé varázsolták, ahogy a könyvtárban saját balladáit olvassa, és így felvillannak az egyes szereplők is a diákok megszemélyesítésében.

 • 2017.12.12-én a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban jártunk. Szabó Magda népszerű Abigél című regényéhez kapcsolódó foglalkozáson vettünk részt, melyen a fiatalok közösségi, iskolai szerepeit és játszmáit, az önérvényesítés és az egyéniség kialakításának lehetőségeit, a külvilággal és a valódi élet sorsproblémáival való első szembesülés helyzeteit dolgoztuk fel dramatikus formában.

Kontakt

 • Gymnázium Imre Madácha s vyučovacím jazykom maďarským - Madách Imre Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium, Šamorín - Somorja
  Slnečná 2, 931 01 Šamorín

  mtg@gmadsam.edu.sk
 • +421 x 315622257
  +421 x 315622907

Fotogaléria

Počet návštev: 892733