Helyettesítés

2%-os adórész

Tisztelt támogatónk!

Kérjük támogassa iskolánk tevékenységét adórészének 2%-ával.
Ezt megteheti az iskola mellett működő szülői szövetség támogatásával.
A szükséges nyomtatványok:

2__level_2018.pdf

2017_Vyhlasenie_o_poukazani_podielu_zaplatenej_dane_z_prijmov_fyzickej_osoby.pdf

 

 

Piatok 18. 1. 2019

Csengetés

1.óra    08:00 - 08:45

2.óra    08:50 - 09:35

3.óra    09:50 - 10:35

4.óra    10:45 - 11:30

5. óra    11:35 - 12:20

Ebédszünet: 12:20 - 12:50

6.óra    12:50 - 13:35

7.óra    13:40 - 14:25

 

TÁMOGATÓINK ÉS PARTNEREINK

                                                                             

A Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének a Somorjai Madách Imre Gimnáziumban működő Alapszervezete

 

                                                                                Pro Ratio Alapítvány

 

  Bethlen Gábor Alap
 

Üdvözöljük iskolánk honlapján !

 • Do galérie Pályaválasztási nap boli pridané fotografie.

  Egy középiskolás számára a pályaválasztás, a megfelelő, minden igényét kielégítő szakma meglelése nem könnyű feladat. Ezzel a somorjai Madách Imre Gimnázium diákjai sincsenek másképp. Hogy megkönnyítsük számukra a döntést, hogy megtalálják terveik megvalósításához a szükséges képzési formákat és intézményeket, az iskola mellett működő Szülői Tanács segítségével pályaválasztási napot szerveztünk a szeptimó, a harmadik és a negyedik osztályos tanulók számára. A 2018. november 9-én megvalósult rendezvény különlegessége az volt, hogy iskolánkban végzett, ma már egyetemre járó hallgatók tájékoztatták továbbtanulni szándékozó diákjainkat

 • Prímósaink ma egy rendhagyó angol óra keretén belül ismerkedtek a halloweeni szokásokkal és ügyeskedtek is.

 • Értesítjük a tisztelt szülőket, hogy 2018. október 29-én igazgatói szabadnap lesz.

 • Befejeződött a biológia szaktanterem felújítása. A falon látható ábrákat Görcs Erzsébet harmadik osztályos tanuló festette.

 • Szeptember 24-én került átadásra a felújított tornaterem. Az örömteli eseményt a két gimnázium sportnappal ünnepelte, amelyen a szlovák és a magyar gimnáziumok legifjabb tanulói vették birtokukba a felújított létesítményeket.

 • Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy 2018. október 11 - én (csütörtök) 16.00 - tól össz - szülőiértekezletet tartunk a gimnázium aulájában, ezt követően osztályszülői értekezletekre kerül sor az egyes osztályok tantermeiben.
  Mindenkit szeretettel várunk.

 • A 2018/19-es tanévben iskolánk németül tanuló és beszélő diákjai bekapcsolódnak egy kétéves nemzetközi iskolai projektbe, melyben a résztvevő iskolák egyike baráti intézményünk, a Kazinczy Gimnázium Győrben, míg a projektgazda a Bécsújhelyi (Wiener Neustadt) Zehnergassei Gimnázium.

  A programba bekapcsolódó iskolák diákjai két éven keresztül dolgoznak majd együtt. A régiók történelme, mindennapjai és jövőbeli fejlődésük lesz a közös munka kiinduló alapja. A projekt keretén belül a diákok a történelemmel, földrajzzal kapcsolatos ismereteiket is megosztják a partneriskolák csapataival. Ehhez a workshopok, blogok és személyes találkozások – a diákok többnapos látogatása a partneriskolákban - elválaszthatatlanul hozzátartoznak.

 • Diákjaink hétfős csoportja Dunaszigeten vehetett részt egy kétnapos workshopon. A program határon átnyúló projekt keretében valósulhatott meg, melynek a Pisztráng Kör Egyesület által működtetett Ökopark adott otthont. A diákok előadásokat hallgathattak meg a háztartások ökopraktikáiről, de a fő cél a Szigetköz szépségeinek a megismerése volt földön és vízen. A természetismereti gyalog- és kerékpártúra próbára tette a legedzettebbeket is, viszont az ebédnél nem volt válogatós senki, a mozgás megtette a magáét. A természetes akadályokkal tűzdelt kenutúra is tartogatott egy-két meglepetést, valaki megtapasztalhatta, hogy a szeptemberi időszak nem a legmegfelelőbb a fürdésre. Az esti csillagászati előadáson lehetőség volt a Saturnus gyűrűjének a megfigyelésére és a a testközelbe hozott Hold krátereinek a vizsgálatára.

 • A tanév végeztével felgyorsultak a munkálatok az új kémiai laboratórium teljes felújításán.
  Néhány kép, amely nyomon követi a változásokat:

  A felső két kép az erdeti állapotot mutatja, az alsó képeken a festésre és a talaj felújítására előkészített üres terem látható.
  Néhányan jelezték, hogy szivesen támogatnák a felújítási munkálatokat, ennek lehetőségéről közöljük a következő tájékozató levelet: Kemia_labor.pdf

  A festés megtörtént, a talaj javítása és felújítása folyamatban ( július 18.)

  Már majdnem készen ... (szeptember 5.)

Kontakt

 • Gymnázium Imre Madácha s vyučovacím jazykom maďarským - Madách Imre Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium, Šamorín - Somorja
  Slnečná 2, 931 01 Šamorín

  mtg@gmadsam.edu.sk
 • +421 x 315622257
  +421 x 315622907

Fotogaléria

Počet návštev: 1085703