• Szülői bál 2019

 • Pályaválasztási nap

  Do galérie Pályaválasztási nap boli pridané fotografie.

  Egy középiskolás számára a pályaválasztás, a megfelelő, minden igényét kielégítő szakma meglelése  nem könnyű feladat. Ezzel a somorjai Madách Imre Gimnázium diákjai sincsenek másképp. Hogy megkönnyítsük számukra a döntést, hogy megtalálják terveik megvalósításához a szükséges képzési formákat és intézményeket, az iskola mellett működő Szülői Tanács segítségével pályaválasztási napot szerveztünk a szeptimó, a harmadik és a negyedik osztályos tanulók számára. A 2018. november 9-én megvalósult rendezvény különlegessége az volt, hogy iskolánkban végzett, ma már egyetemre járó hallgatók tájékoztatták továbbtanulni szándékozó diákjainkat

 • Halloween

  Prímósaink ma egy rendhagyó angol óra keretén belül ismerkedtek a halloweeni szokásokkal és ügyeskedtek is.

 • Értesítés

  Értesítjük a tisztelt szülőket, hogy 2018. október 29-én igazgatói szabadnap lesz.

 • Biológia terem

  Befejeződött a biológia szaktanterem felújítása. A falon látható ábrákat Görcs Erzsébet harmadik osztályos tanuló festette.

 • A felújított tornatermek

  Szeptember 24-én került átadásra a felújított tornaterem. Az örömteli eseményt a két gimnázium sportnappal ünnepelte, amelyen a szlovák és a magyar gimnáziumok legifjabb tanulói vették birtokukba a felújított létesítményeket.

 • Szülői értekezlet

  Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy 2018. október 11 - én (csütörtök) 16.00 - tól össz - szülőiértekezletet tartunk a gimnázium aulájában, ezt követően osztályszülői értekezletekre kerül sor az egyes osztályok tantermeiben.
  Mindenkit szeretettel várunk.

 • Indul az Erasmus+projekt

  A 2018/19-es tanévben iskolánk németül tanuló és beszélő diákjai bekapcsolódnak egy kétéves nemzetközi iskolai projektbe, melyben a résztvevő iskolák egyike baráti intézményünk, a Kazinczy Gimnázium Győrben, míg a projektgazda a Bécsújhelyi  (Wiener Neustadt) Zehnergassei Gimnázium.

  A programba bekapcsolódó iskolák diákjai két éven keresztül dolgoznak majd együtt. A régiók történelme, mindennapjai és jövőbeli fejlődésük lesz a közös munka kiinduló alapja. A projekt keretén belül a diákok  a történelemmel, földrajzzal kapcsolatos ismereteiket is megosztják a partneriskolák csapataival. Ehhez a workshopok, blogok és személyes találkozások – a diákok többnapos látogatása a partneriskolákban  - elválaszthatatlanul hozzátartoznak.

   

 • Ismerkedés a Szigetköz-Csallóköz természeti értékeivel - Prírodné krásy Szigetközu a Žitného ostrova

  Diákjaink  hétfős csoportja Dunaszigeten vehetett részt egy kétnapos workshopon. A program határon átnyúló projekt keretében valósulhatott meg, melynek a Pisztráng Kör Egyesület által működtetett Ökopark adott otthont. A diákok előadásokat hallgathattak meg a háztartások ökopraktikáiről, de a fő cél a Szigetköz szépségeinek  a megismerése volt földön és vízen. A természetismereti gyalog- és kerékpártúra próbára tette a legedzettebbeket is, viszont az ebédnél nem volt válogatós senki, a mozgás megtette a magáét. A természetes akadályokkal tűzdelt kenutúra is tartogatott egy-két meglepetést, valaki megtapasztalhatta, hogy a szeptemberi  időszak nem a legmegfelelőbb a fürdésre. Az esti csillagászati előadáson lehetőség volt a Saturnus gyűrűjének a megfigyelésére és a a testközelbe hozott Hold krátereinek a vizsgálatára.

  A projektben részt vevő diákok:

  Bittera Réka, Domsi Veronika, Pokstaller Lenke, Centrachio Heléna, Farkas Petra, Sárosfai Lilla, Rajcsányi Vivien

  Felügyelő tanár: Veres Gábor

 • Kémia labor - készülőfélben

  A tanév végeztével felgyorsultak a munkálatok az új kémiai laboratórium teljes felújításán.
  Néhány kép, amely nyomon követi a változásokat:

  A felső két kép az erdeti állapotot mutatja, az alsó képeken a festésre és a talaj felújítására előkészített üres terem látható.
  Néhányan jelezték, hogy szivesen támogatnák a felújítási munkálatokat, ennek lehetőségéről közöljük a következő  tájékozató levelet: Kemia_labor.pdf

  A festés megtörtént, a talaj javítása és felújítása folyamatban ( július 18.)

  Már majdnem készen ... (szeptember 5.)

 • Tanévnyitó

  Értesítjük a tisztelt szülőket és diákokat, hogy a Madách Imre Gimnázium ünnepélyes tanévnyitójára 2018. szeptember 3-án 8.30-kor kerül sor az iskola aulájában .

 • Igazolások a 2017/2018-as tanévre.

   

  Értesítjük a kedves szülőket és diákokat, hogy augusztus 20-tól naponta 8.00-tól 12.00-ig  lehet intézni az utazáshoz szükséges igazolásokat.( Egyéb igazolásokat az első osztályfőnöki órán.)

 • Diákjaink sikere a kémia olimpián

  Ebben a tanévben iskolánkat a kémiai olimpia kerületi fordulóin 2 diák képviselte: Görcs András a kvintóból és Kovács András a szextóból. Mindketten sikeresen szerepeltek. Mindhárom kategóriában a 2. helyet szereztük meg. Görcs András a C kategóriában, Kovács András pedig az  A és B kategóriában.  Kovács András sikeresen szerepelt az A kategória országos fordulóján is. A diákok felkészülését Fröhlich Gusztáv tanár úr irányította. Gratulálunk!

 • Felvételi vizsga - 2. forduló

  Értesítünk minden érdeklődő tanulót és szülőt, hogy 2018. június 19-én megrendezzük a felvételi vizsgák 2. fordulóját. A nyolcosztályos gimnáziumba még 4 tanuló, a négyosztályos gimnáziumba pedig még 7 tanuló vehető fel.A felvételi kritériumok azonosak az első fordulóban meghirdetett kritériumokkal.
  A jelentkezési lapot a felvételi napjáig lehet eljuttatni a gimnáziumba postán vagy személyesen.
  Bővebb információk a 031/5622257-es telefonszámon vagy e-mailben: mtg@gmadsam.edu.sk

 • Csütörtökön folytatódik a tanítás

  Csütörtökön a rendes órarend szerint folytatódik a tanítás, a konyha is működik, tehát lesz ebéd.
  A helyettesítés a bal oldali menüben megtalálható.

 • Sprechen Sie Deutsch? – azaz műhelymunka német nyelven a Madách Gimnáziumban

  Május 29-én ismét a német nyelvé volt a főszerep a madáchosoknál. A 2. és a szextó (hatodik), valamint a M. R. Štefánik Gimnázium néhány diákja találkozott a gimnáziumban, hogy együtt ismerkedjenek Ausztria és Németország étkezési szokásaival, ételeivel. A műhelymunka során saját ételeink és hagyományaink is szóba kerültek..

  A feladatokat Erwin Matl úr, osztrák író, nyugalmazott gimnáziumi tanár készítette elő, és a munkát is ő irányított a német szakos tanárnők segítségével.

  Matl úr a diákokat egy táska finom és ropogós bécsi péksüteménnyel is meglepte: így a diákok valóban „kóstolót kaptak” az osztrák reggelikből.

  Jó hangulatú, kellemes és fóleg hasznos délelőttöt töltöttek az iskolában a gimnazisták. Sok új ismerettel gazdagodtak és nyelvtudásukat is gyarapították.

  Köszönet jár érte Erwin Matl úrnak, aki testvérvárosunk, Hainburg Írói Körének tagja.

   

 • Felvételi eredmények, 2018. május 17.

  A II. terminusban felvételizett tanulók eredményei:

  4_osztalyos_2018_majus17.pdf


 • Felvételi eredmények 2018. május 14.

  A felvételi eredményekről és a beíratkozásról minden felvételiző írásos értesítést kap.

  4_-_osztalyos_2018_majus_14.pdf

  8_-_osztalyos_2018_majus_14.pdf


 • Kosarasaink a megyei diákolimpián - Basketbalisti na Župnej olympiáde

  A Nagyszombatban megrendezett megyei diákolimpián is sikresen szerepeltek kosárlabda csapataink. A fiúk a 3.helyen, a lányok a 2.helyen végeztek. Felkészítő tanárok: Pellérdi Terézia, Pellérdi Zoltán

  Eredmények:

  Fiúk:

  Madách - ŠG JH Trnava: 24-44

  Madách - HA Piešťany : 25-8

  Madách - Gym Sereď : 17-31

   

  Lányok:

  Madách - OA Hlohovec: 54-12

  Madách - ŠG JH Trnava: 16-27

   

 • Kosarasaink sikere Komáromban - Úspech v Komárne

  Kosarasaink március 21-én a szlovákiai magyar gimnáziumok országos bajnokságán vettek részt Komáromban. A lányok és a fiúk is sikeresen szerepeltek, hiszen mindkét csapat az 1.helyen végzett.

  Eredmények:

  Lányok:

  Vámbéry - Madách 6:18

  Selye - Madách 14:26

   

  Fiúk:

  Selye - Madách 8-9

  Madách - Galánta 23:11

  Madách -Vámbéry 20:4

   

Kontakt

 • Gymnázium Imre Madácha s vyučovacím jazykom maďarským - Madách Imre Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium, Šamorín - Somorja
  Slnečná 2, 931 01 Šamorín

  mtg@gmadsam.edu.sk
 • +421 x 315622257
  +421 x 315622907

Fotogaléria

Počet návštev: 1085661