• Igazolások a 2017/2018-as tanévre.

   

  Értesítjük a kedves szülőket és diákokat, hogy augusztus 20-tól naponta 8.00-tól 12.00-ig  lehet intézni az utazáshoz szükséges igazolásokat.( Egyéb igazolásokat az első osztályfőnöki órán.)

 • Kémia labor

  A tanév végeztével felgyorsultak a munkálatok az új kémiai laboratórium teljes felújításán.
  Néhány kép, amely nyomon követi a változásokat:

  A felső két kép az erdeti állapotot mutatja, az alsó képeken a festésre és a talaj felújítására előkészített üres terem látható.
  Néhányan jelezték, hogy szivesen támogatnák a felújítási munkálatokat, ennek lehetőségéről közöljük a következő  tájékozató levelet: Kemia_labor.pdf

  A festés megtörtént, a talaj javítása és felújítása folyamatban ( július 18.)

 • Felvételi vizsga - 2. forduló

  Értesítünk minden érdeklődő tanulót és szülőt, hogy 2018. június 19-én megrendezzük a felvételi vizsgák 2. fordulóját. A nyolcosztályos gimnáziumba még 4 tanuló, a négyosztályos gimnáziumba pedig még 7 tanuló vehető fel.A felvételi kritériumok azonosak az első fordulóban meghirdetett kritériumokkal.
  A jelentkezési lapot a felvételi napjáig lehet eljuttatni a gimnáziumba postán vagy személyesen.
  Bővebb információk a 031/5622257-es telefonszámon vagy e-mailben: mtg@gmadsam.edu.sk

 • Csütörtökön folytatódik a tanítás

  Csütörtökön a rendes órarend szerint folytatódik a tanítás, a konyha is működik, tehát lesz ebéd.
  A helyettesítés a bal oldali menüben megtalálható.

 • Sprechen Sie Deutsch? – azaz műhelymunka német nyelven a Madách Gimnáziumban

  Május 29-én ismét a német nyelvé volt a főszerep a madáchosoknál. A 2. és a szextó (hatodik), valamint a M. R. Štefánik Gimnázium néhány diákja találkozott a gimnáziumban, hogy együtt ismerkedjenek Ausztria és Németország étkezési szokásaival, ételeivel. A műhelymunka során saját ételeink és hagyományaink is szóba kerültek..

  A feladatokat Erwin Matl úr, osztrák író, nyugalmazott gimnáziumi tanár készítette elő, és a munkát is ő irányított a német szakos tanárnők segítségével.

  Matl úr a diákokat egy táska finom és ropogós bécsi péksüteménnyel is meglepte: így a diákok valóban „kóstolót kaptak” az osztrák reggelikből.

  Jó hangulatú, kellemes és fóleg hasznos délelőttöt töltöttek az iskolában a gimnazisták. Sok új ismerettel gazdagodtak és nyelvtudásukat is gyarapították.

  Köszönet jár érte Erwin Matl úrnak, aki testvérvárosunk, Hainburg Írói Körének tagja.

   

 • Felvételi eredmények, 2018. május 17.

  A II. terminusban felvételizett tanulók eredményei:

  4_osztalyos_2018_majus17.pdf


 • Felvételi eredmények 2018. május 14.

  A felvételi eredményekről és a beíratkozásról minden felvételiző írásos értesítést kap.

  4_-_osztalyos_2018_majus_14.pdf

  8_-_osztalyos_2018_majus_14.pdf


 • Kosarasaink a megyei diákolimpián - Basketbalisti na Župnej olympiáde

  A Nagyszombatban megrendezett megyei diákolimpián is sikresen szerepeltek kosárlabda csapataink. A fiúk a 3.helyen, a lányok a 2.helyen végeztek. Felkészítő tanárok: Pellérdi Terézia, Pellérdi Zoltán

  Eredmények:

  Fiúk:

  Madách - ŠG JH Trnava: 24-44

  Madách - HA Piešťany : 25-8

  Madách - Gym Sereď : 17-31

   

  Lányok:

  Madách - OA Hlohovec: 54-12

  Madách - ŠG JH Trnava: 16-27

   

 • Kosarasaink sikere Komáromban - Úspech v Komárne

  Kosarasaink március 21-én a szlovákiai magyar gimnáziumok országos bajnokságán vettek részt Komáromban. A lányok és a fiúk is sikeresen szerepeltek, hiszen mindkét csapat az 1.helyen végzett.

  Eredmények:

  Lányok:

  Vámbéry - Madách 6:18

  Selye - Madách 14:26

   

  Fiúk:

  Selye - Madách 8-9

  Madách - Galánta 23:11

  Madách -Vámbéry 20:4

   

 • Ifjú matek tehetségek

  A nagy múltú Felvidéki Magyar Matematikaversenynek idén az ipolysági Szondy György Gimnázium adott otthont, amelyen 24 középiskola 92 diákja vett részt. A felvidéki versenyzők a Kassától Pozsonyig terjedő térség gimnáziumaiból és szakközépiskoláiból érkeztek, míg Magyarországról egyebek mellett Kaposvár, Miskolc, Békéscsaba és Győr tanintézményeinek diákjai képviseltették magukat a versenyen. A somorjai  Madách Imre Gimnázium két fiatal tehetsége Görcs András és Szegedi Áron is részt vett a megmérettetésen, felkészülésüket Mészáros Csilla tanárnő irányította. A somorjai diákok kiválóan szerepeltek, a 9. évfolyamosok kategóriájában Szegedi Áron az 1. helyen, Görcs András a 2. helyen végzett.        

 • Nyitott nap a nyolcosztályos gimnáziumban

  Értesítjük az érdeklődőket, hogy 2018. március 24-én 9.00 kezdettel nyitott napot tartunk a nyolcosztályos gimnázium iránt érdeklődő diákoknak, szülőknek.
  Mindenkit szeretettel várunk!

 • Március 13-16.

  Órarend az írásbeli érettségi hetében (2018. március 13 - 16.)

 • SZÉP MAGYAR BESZÉD - KERÜLETI FORDULÓ

  2018.3.1.

  Meghívó a SZMB kerületi fordulójára: pozvanka_PMR_-KK.pdf

 • Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny

  Tok Viktória, 3.A osztályos tanuló képviselte iskolánkat az Implom József Középiskolai Helyesírási Versenyen, 104 pontot ért el a 114-ből. Gratulálunk a sikeres eredményhez!

   

 • Méltóképpen megünnepeltük a magyar kultúra napját - Deň maďarskej kultúry

  A győri Kazinczy Ferenc Gimnázium küldöttségével karöltve ünnepeltük A magyar kultúra napját. A műsorban a következő diákok vettek részt: Bodó Fanny, Valacsay Dominika és Hobot Eszter a 2. osztályból, Turtev Erik, Vitálos Zsóka és Baráth László a 3.A osztályból, Ágh Valentin az oktávóból, Fodor Éva, Kántor Adrián és Takács Kornél a 4.A osztályból. Köszönjük a szép élményt!

 • Nyitott nap - 2018. február 14.

  Értesítjük az alapiskolák 9. osztályos tanulóit, hogy 2018. február 14-én, szerdán nyílt napot tartunk. Bemutatjuk iskolánk oktatási programját és vendégeink közvetlen élményeket szerezhetnek a tanórákról, diákjainkról és oktatási módszereinkről.

  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 • A Diákönkormányzat farsangi bálja

 • Szülői bál - 2018. január 20.

 • Jótékonysági gyűjtés

  Decemberben iskolánk egy nemes kezdeményezéshez csatlakozott:      a Nyilas Misi Alapítvány számára gyűjtött ajándékokat 2 héten keresztül. A kezdeményezés a Kvinto osztály tanulóitól indult, akik vállalták az egész jótékonysági akció megszervezését.

  Az adakozás formája korántsem volt átlagos, mivel e szervezet kimondottan hátrányos helyzetű gyerekeken segít. Ruházat és higéniai eszközök helyett apró játékokat, könyveket, esetleg édességeket lehetett becsomagolni. Természetesen az adakozó diákok azt is ráírták a becsomagolt dobozokra, hogy egy lánynak, vagy fiúnak szeretnék küldeni, ill. azt, hogy hány éves gyerekeknek szánják az ajándékot. Az adományokat később tanáraik segítségével juttatták el a somorjai református templomba, ahonnan elszállították Kárpátaljára, Gömörbe, valamint a Kárpát-medence további szegleteibe is. A jótékonykodás december 15-ig tartott, s ez idő alatt több mint 90 dobozt sikerült összegyűjteni iskolánkban.

  Ezúton is szeretnénk megköszönni minden diáknak, szülőnek és tanárnak, akik bármilyen módon segítettek, hogy egy kicsit bearanyozzuk e gyermekek karácsonyát.


                                                                                      Tám Enikő, kvintó

 • Kosárlabda-mérkőzésen jártunk - Boli sme na basketbalovom zápase

  December 15-én a Kvartó és a Kvintó osztály diákjai Pozsonyban részt vettek a Karlovka és az Inter férfi kosárlabda csapatok összecsapásán. A mérkőzésre iskolánk volt diákjának és a Karlovka játékosának, Hlivák Dalibornak a meghívására jutottunk el .    

Kontakt

 • Gymnázium Imre Madácha s vyučovacím jazykom maďarským - Madách Imre Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium, Šamorín - Somorja
  Slnečná 2, 931 01 Šamorín

  mtg@gmadsam.edu.sk
 • +421 x 315622257
  +421 x 315622907

Fotogaléria

Počet návštev: 992447