• Az elsősök és prímósok avatása - Imatrikulácia prvákov

  Iskolánk legrégebbi hagyományai közé tartozik az avatás.  A harmadikos diákok heteken át készülnek, hogy a legviccesebb feladatokat találják ki a gólyáknak.

  Ebben a tanévben az avatási ceremónia október 13-ra esett.

  Az elsősök már reggeltől készülődtek, először a harmadikosok festették ki őket. Minden évben más témát választanak, idén tündérekre és vérfarkasokra esett a választás.

  A megnyitó után, mely az elsősök táncbemutatója volt, különböző kreatív feladatok következtek. Közöttük akadtak visszatérő, és évről évre megújulók is.

  A közönség a diákok, a zsűri, és a tanári kar tagjai voltak. A zsűrit két tanár és minden végzős osztályból egy-egy diák alkotta.

  Az avatás során két diákcsoport versenyzett egymással, s a győztest a zsűri szavazatai alapján határozták meg. Idén a verseny nagyon kiélezett volt, mégis egy kis fölénnyel nyertek a tündérek.

  A kitartó munkának meg lett az eredménye, nagyszerűen megszervezték a harmadikosok e nagyszabású eseményt, szórakoztató, vicces ugyanakkor nívós és színvonalas volt.

  Az avatás végén az elsősök elénekelték a himnuszukat (- egy általuk kiválasztott dal dallamára saját maguk által megírt és elénekelt dalszöveg) és elmondták iskolánk esküjét. Ezután hivatalosan is gimissé váltak. 😊

                                                                                                                                               Bodó Fanny

   

   

 • A Nyelvek Európai Napja - Európsky deň jazykov

  Minden év szeptember 26-án megünnepeljük a NYELVEK EURÓPAI NAPJÁT. Ez a nap Európa nyelvi sokszínűségét állítja reflektorfénybe. Mi alkotja ezt a nyelvi kaleidoszkópot? Nos, nem kevesebb, mint: 200-nál is több európai nyelv, 24 hivatalos uniós nyelv, mintegy 60 regionális, illetve kisebbségi nyelv, továbbá a világ más tájairól származó emberek által beszélt sok más nyelv.

   

  A Nyelvek Európai Napja kiváló alkalmat ad arra, hogy tudatosítsuk,

  milyen változatos az Európában beszélt nyelvek palettája. Arra  is ösztönöz bennünket, hogy idegen nyelveket tanuljunk: az  idegennyelv-tudás birtokában ugyanis könnyebb másokkal kapcsolatba lépni és kommunikálni, állást találni, illetve eredményesen vállalkozni.

   

  Ebből az alkalomból szerveztünk a szextó és a 2. osztály tanulóinak szeptemvber 26-án nyelvi alkotóműhelyt. A diákok Pogány Gabriella tanárnő irányításával három nyelven beszélgettek Európáról, a toleranciáról, a másság elfogadásáról.

   

   

   

 • Egy csepp segítség

  A helyi vöröskereszt szeptember 29-én véradást szervezett, melyen a Madách Imre Gimnázium diákjai is részt vettek. A rendezvény a „Diák olimpiai vércsepp” (Študentská olympijská kvapka krvi)  nevet viselte, melyet  olimpikonjaink is megtiszteltek. A rendezvény célja, hogy a diákok átérezzék a segítségnyújtás fontosságát. Nem tudhatjuk, hogy milyen élethelyzetbe kerülhetünk mi vagy szeretteink, és elképzelhető, hogy nekünk lesz szükségünk legközelebb segítségre. A szigorú orvosi ellenőrzésen végül heten jutottunk túl, és adhattunk vért.

  Granec Martin, Mészáros Eszter, Kovács László, Kántor Adrián, Takács Kornél, Móricz Zoltán, Veres Gábor.

  Miestna organizácia Červeného kríža 25. septembra organizovala odber krvi s našimi olympionikmi. Akcia mala názov  Študentská olympijská kvapka krvi. Darovať krv sa rozhodli aj naši študenti, cieľom bolo pomôcť ľudom, ktorí potrebujú krv na záchranu života.

   

   

   

Kontakt

 • Gymnázium Imre Madácha s vyučovacím jazykom maďarským - Madách Imre Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium, Šamorín - Somorja
  Slnečná 2, 931 01 Šamorín

  mtg@gmadsam.edu.sk
 • +421 x 315622257
  +421 x 315622907

Fotogaléria

Počet návštev: 949313